Video’s

Je kunt altijd en overal fitness-oefeningen doen, en daar heb je niet of nauwelijks hulpmiddelen voor nodig. Dat is wat ik je graag wil laten zien.

Gemaakt om te bewegen

Het lichaam van een mens is gemaakt om te bewegen. Geef je lichaam beweging en je merkt dat het blij en opgewekt wordt, ook al wordt je van bewegen moe. Teveel zitten maakt je lichaam futloos en vormloos, en als je niet uitkijkt slaat dat terug op je gemoed. Zorg dus voor beweging; dan heb je meer aan je lichaam en je leven.

Afvallen…

Nu zou afvallen nog zittend kunnen; als je maar dag in dag uit te weinig eet… Alleen krijgt je lichaam van afvallen niet vanzelf een betere vorm. Daar zorgen de spieren in je lichaam voor. En om die vorm erin te krijgen is er maar één methode: bewegen. Maar – en dat zeg ik voortdurend – je lichaam zal je dankbaar zijn.

Het enige dat je nodig hebt is creativiteit

Wat je nodig hebt om te kunnen trainen? Het antwoord is; je lichaam en dingen die je tegenkomt; meubels, muren, bomen, hekken, stoepranden… en wat creativiteit. Ik neem op reis altijd wat elastische banden en andere kleine hulpmiddelen mee. Ik noem het mijn draagbare lichtgewicht sportschool. Inclusief sportschoenen, een broekje en een shirt weeg het nog geen kilo.

Fitness is pas goed als het ook gaaf is om te doen

Fitness wordt nog wel eens gezien als een soort straf op weg naar een gezond en goed gevormd lichaam. En dat terwijl bewegen zo gaaf kan zijn. Ik combineer mijn trainingen graag met dansen. Dat begint al bij de warming-up. Ik begin bijna altijd met touwtjespringen. Dat is een goede oefening en ik doe het nu eenmaal graag. Al springend probeer ik dan de ‘Ali-shuffle’ uit; de beroemde danspasjes van bokser Mohammed Ali. En na mijn bilspieroefeningen schud ik de zaak een beetje los door te twerken. Goede muziek erbij en het gaat vanzelf.

Fitness & Breakdance

De volgende video is een voorbeeld van het mengen van fitness-oefeningen met dansen; breakdance in dit geval. Het idee om deze video te maken begon toen ik het met een dj over de combinatie dansen en fitness had. Hij liet me een opname horen die hij net afgerond had. Het was de soort muziek waarop ik graag train.

Toen ik een paar dagen later op straat (in Santa Marta, Colombia) de Venezolaanse breakdance-groep The Chamos Crew op zag treden heb ik ze aangesproken en voorgesteld om samen een choreografie te maken die fitness en breakdance combineert. De onderstaande video is het resultaat van een dagje experimenteren en filmen. Ter plekke iets bedenken, even oefenen en dan gelijk de camera erop. Ik kwam heerlijk moe en blij thuis en had ook nog lekker gesport .

Oké, en nu nooit meer klagen over het doen van je fitness-oefeningen 😉

Delen: