Persmap

Persbericht

Nijmegen, 1 mei 2020

Thuis fit blijven

Voor alle mensen die als gevolg van het Coronavirus noodgedwongen thuis zitten en weinig lichaamsbeweging hebben is er een gratis app te downloaden met een compact maar compleet fitness-programma (www.iamisabel.nl). Voor het doen van deze oefeningen zijn alleen maar wat dingen nodig die iedereen heeft (kussen, fles water of wasverzachter, etc.).

Gratis fitness-programma

Het was de bedoeling van fitness-instructeur en sportvoedingsadviseur Isabel van Veen-Benjumea om later dit jaar een website en app te lanceren om daarmee online persoonlijke begeleiding te gaan geven op het gebied van fitness en voeding. Maar door het gebrek aan lichaamsbeweging van mensen in quarantaine lanceert ze haar website en app eerder en voorlopig alleen met een gratis fitness-programma (www.iamisabel.nl). Het gedeelte voor de persoonlijke begeleiding op het gebied van fitness en voeding is nog in ontwikkeling. Het motto van Isabel; bewegen en gezond eten moeten ook leuk en lekker zijn. Het leven is geen straf.

Fitness-oefeningen voor iedereen

De gratis fitness-oefeningen in de app zijn eenvoudig zodat de meeste mensen er weinig moeite mee zullen hebben. En iedereen heeft de eventuele benodigdheden wel bij de hand; een handdoek, een kussen, een stoel, een fles water of wasverzachter, een muur. Isabel doet de oefeningen zelf voor, legt uit hoe ze uitgevoerd moeten worden en geeft aan hoe je de oefeningen naar eigen behoefte aan kunt passen. Bij elkaar geven de oefeningen een complete work-out.

Het initiatief

De app is een initiatief van Isabel van Veen-Benjumea, een van oorsprong Colombiaanse die in Nederland woont en werkt. Aangezien ze in Nederland voor fitness-instructeur en sportvoedingsadviseur heeft gestudeerd kent ze de terminologie beter in het Nederlands dan in haar moedertaal Spaans. Dus vraag haar vooral uitleg in het Nederlands.

Uitdagen

De titel van de app ‘I am Isabel, you are…’ is gekozen als persoonlijke uitdaging; om mensen aan te zetten tot sporten. De app is voorlopig alleen in het Nederlands beschikbaar; later worden er ook andere talen toegevoegd.

QR-code

De app kan eenvoudig gedownload worden op www.iamisabel.nl door het scannen van de QR-code die op de website te vinden is.

Project

I am Isabel, you are…is een project van Isabel en Harry van Veen.


— Einde persbericht —


Aanvullende informatie

Foto’s en afbeeldingen

De onderstaande afbeeldingen mogen onder vermelding ‘copyright – iamisabel.nl’ gebruikt worden voor publicatiedoeleinden in verband met de app en website van I am Isabel. Klik met rechter muistoets op de afbeelding en kies ‘Afbeelding opslaan als…’.

Delen: